top of page
Forfatters billedeGunnar Hellmund Laier

To typer antenner del II

I den foregående blogpost angav jeg links til skripts og datafiler, men foretog ikke en fremstilling udover en grafisk repræsentation af middelværdierne af spektrumanalyserne.

Resultatet var ret klart, der er ikke synlig betydelig forskel indenfor bestemte frekvenser mellem kontrol og case med brug af nogen af antennerne over de to ranges på henholdsvis 25MHz-2000MHz og 698MHz-5000MHz. Kontrastplots ligner hvid støj fra brownsk bevægelse. Kontrolopstillingen har gennemsnitligt en 0.01965001 db højere effekt, hvilket forklares med en absorption i kroppen, når vi ser på brugen af den log periodiske dipole antenne. Afvigelser og forskelle ved lavere frekvenser med brug af den diskone antenne skal undersøges nærmere, men tyder på at være coupling fænomener samt design af antenne som forklaring.

Et kumulativt plot med en generaliseret additiv model som udglattende model viser ikke nogen åbenlys forskel. Vi ser en serie på en række frekvenser, som tvinger forløbet væk fra en linie. Forløbet ligner en residuel fordeling, hvor usikkerheden er størst i endepunkterne af frekvensområdet, hvilket kan ligge i blandt andet antennens design. Der kan måske også være en information i afvigelser omkring blandt andet 3.5GHz. Udsving omkring linien bliver større, jo større frekvens, hvilket heller ikke er særlig informationsbærende.

Der er måske nogle interessante fænomener omkring 50MHz og 110-140MHz med brugen af diskone antenne, men disse kræver yderligere undersøgelser. For frekvenser op til de 2GHz ser vi ligesom før hvid støj, når vi betragter plottet for differenser.

Bemærk hvordan den generaliserede additive model henover grafen er en dæmpet svingning, der kan pege i forkert retning i forhold til det hyperbolske forløb, der kommer til udtryk rent grafisk. Læseren skal med andre ord se bort fra den fittede model for de kumulerede differenser.

Konklusionen er, at flere undersøgelser kan være relevante: Indtil flere forsøg med antenner beregnet til VHF området og måske endnu længere nede i frekvensområdet med brug af aktiv antenne og upconverter.

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page