top of page

Bindemiddel i piller

Jeg spiser en håndfuld piller om dagen som kosttilskud udover den daglige multivitaminpille. Det burde cirka 70-80% af befolkningen gøre hver dag for at øge deres sundhed og helse, og dermed chancen for at leve et langt og produktivt liv. Det er klart, at mange produkter på markedet er farlige, da der ofte kombineres kreativt med indholdsstoffer i vitaminpiller og kosttilskud, og der er behov for personlig tilpasning. Produkter med livsvigtige vitaminer, mineraler og næringsstoffer bør produceres, emballeres og sælges sikkert. Hvis en person med kan opleve negative effekter ved spisning af bestemte fødevarer, herunder en forøgelse af risiko for dødelige sygdomme, bør denne personlige viden være let tilgængelig. Allerede i dag kan man relativt billigt via genetisk sekventering og crawling af forskningsliteratur kategorisere effekten af næringsstoffer, mineraler og vitaminer på individniveau. Det bliver endnu mere uigennemskueligt når urter og planter tilføjes tabletter, som set på bulk.com og myprotein.dk. De traditionelle vitamin- og kosttilskud skal vi som forbrugere derfor let kunne tilvælge uden frygt.


Hvorfor er der så talkum, der indeholder en lille smule asbest, i langt de fleste almindelige kosttilskud, som for eksempel Livols produkter gående fra multivitamintabletter til magnesium, kalk og d-vitamin tabletter?

Når Johnson & Johnson trækker deres talkumbaserede produkter tilbage, bør talkum ikke anvendes som bindemiddel i tabletter. Talkum opdeles i kosmetisk kvalitet samt industriel kvalitet. Alene risikoen for, at en virksomhed bytter rundt på kvalitetsgraden, er argument for at fjerne talkumbaserede sundhedsprodukter til invortes eller udvortes brug.

Risikoen er måske lille, og jeg har ikke smidt mine allerede købte tabletter med talkum ud, men jeg er begyndt at holde øje med bindemidlerne når jeg køber kosttilskud...





1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page